Kırklareli

''Gelecekte Nasıl Bir Kırklareli Hedefliyoruz'' toplantısı

16:39 30 Mart 2018
''Gelecekte Nasıl Bir Kırklareli Hedefliyoruz'' toplantısı

Kırklareli Valiliğince ''Gelecekte Nasıl Bir Kırklareli Hedefliyoruz'' toplantısı düzenlendi.

Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin artık gelişmesi ve daha çok büyümesi gerektiğini söyledi.

Kentin eski koşullarda kaldığını ifade eden Çiftçi, 2024 yılına uygun bir şehir haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Herkesin yeni şehir için elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Çiftçi, ''Kırklareli olarak Avrupa'da yaşıyoruz. Coğrafi konumu yada bir takım sebeplerden dolayı şehrimiz istenilen yere gelememiş. Ben çok geziyorum, pazarcısına kadar da sordum. Bu şehri büyütmemiz gerekir. Bu şehir bir takım sebeplerden dolayı 1924'lerde kalmış gibi bir şehir. Biz eskiden yaşananları kenara atıp beyaz sayfa açmalıyız. Böyle küçük bir şehirde yaşamanın belli başlı avantajları vardır ama dezavantajlarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Hep birlikte taşın altında elimizi sokalım.'' diye konuştu.

Kırklareli'nin imkanlarının arttırılması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:

''Şehirde alışveriş imkanları çok kısıtlı. 2007 nüfus sayımına göre 59 bin 970, 11 yıl içerisinde 77 bin 300'e ulaşmış. Yaklaşık yüzde 30'luk bir artış var. Bunun da en büyük sebebi üniversitenin açılması. Üniversite açıldığında şehir ister istemez gelişmek zorunda kalmış. Bu şehirde para kazanıp kazancımızı Tekirdağ’da, Çorlu’da Edirne’de yada İstanbul’da harcıyoruz. Buranın insanı buradan alışveriş yapsın, parası burada kalsın. Neden biz şehrimizin imkanlarını başkalarına kaptıralım. Ama buna insanlar mecbur kalıyor. Şehir çünkü 1924 şartlarına göre yapılmış ve orada kalmış. Kırklareli daha iyisine layık olduğunu, daha iyi bir şehirde yaşamanın hakkımız olduğunu düşünüyorum. Başta valilik olmak üzere kamu binalarımız da çok eski. Şehri yeni bir yere taşıyıp, her türlü donatıları binaları yeni şehirde inşa etmek istiyoruz. Hızlı tren projesi Edirne’ye kadar gidecek ama bize bağlantısı yok. Madem hızlı tren olacak yeni şehirle bunu birlikte yapalım. Bu eski şehri de tamamen ticari alan yapalım. Bütün sosyal donatıların içerisinde olduğu bütün imkanların da sağlanabildiği trafiksiz bir şehir haline gelsin. Yayalar da rahatça burada alışveriş yapabilsin, sosyal aktivitelerde bulunabilsin.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.