Kırklareli

Sınır Ötesi Istranca Yıldız Festivali başladı

18:14 05 Mayıs 2018
Sınır Ötesi Istranca Yıldız Festivali başladı

Kırklareli’nde, Istranca Yıldız Dağı Festival Destinasyonu Projesi kapsamında Sınır Ötesi Istranca Yıldız Festivali başladı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan Proveta 1914 Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Yayla Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, her iki kültürün yöresel el sanatları, yemek ve folklörünün tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Sınır Ötesi Istranca Yıldız Festivali'nin önemli olduğunu söyledi.

İki ülke kültürlerinin birçok benzerliğinin bulunduğunu ifade eden Asan, proje ile kültürel tanıtımlarının gerçekleştirildiğini belirtti.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Asan, şöyle konuştu:

"Bölgenin renkli, çeşitli geleneksel ve yöresel ürünlerini, etkinliklerini, müzik ve danslarını içeren festivallerimiz daha fazla tanıtılması ve geliştirilmesi ve bunun sayesinde ilimizde daha fazla turist ve ziyaretçinin çekilmesi önemli amaçlarımızdan birisidir. Sınır ötesi festivali projenin önemli parçalarından bir tanesidir. Istranca dağlarının her iki sınırının tarafından var olan önemli festivallerin araştırılması ve yıldız dağları bölgesinin ortak festival güzergahı olarak tanıtılmasıdır."

Daha sonra Kırklareli Belediyesi ile Bulgaristan folklör ekipleri gösteri sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.