Kırklareli

İşaret diliyle, engellilerin sesi oldular

13:57 12 Mayıs 2018
İşaret diliyle, engellilerin sesi oldular

Kırklareli'nde Kur'an kursu öğreticileri ve imamlar işaret diliyle hazırladıkları konser ve tiyatro gösterileri ile "Engelliler Haftası"nı kutladı.

Kültür Merkezinde düzenlenen program Kur'an kursu öğreticilerinin hazırladığı, işaret diliyle İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Karacaibrahim Cami Müezzini görme engelli Hüseyin Özkan Kur'an-ı Kerim okudu.

Vali Yardımcısı Erdoğan Peypınar, burada yaptığı konuşmada, sosyal devlet anlayışı ile son yıllarda engellilere daha fazla dikkat çekildiğini söyledi.

Engelli vatandaşların sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda yer alması amacıyla güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Peypınar, her nefis, her zan ve her bedenin engelli adayı olduğunu dile getirdi.

İnsanların birbirlerine sevgi ve aşkla yaklaşması gerektiğini dile getiren Peypınar, "Devletimiz, yıllardır tarih sayfasında medeniyetiyle dünyaya örnek olmuştur. Atalarımızdan aldığımız bu mirası daha da yücelterek, Türk bayrağımızı göklerde dalgalandıracağız. Bugün de tüm kurumlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak engellilerimize özen gösterdiğimizi burada bir kez daha görüyoruz. Engellilerimizin hak ettiği yerlere ulaşması için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise kendisinin de en kısa sürede işaret dili öğreneceğini belirterek, Engelliler Haftası'nın işaret diliyle kutlanmasından çok mutlu olduğunu bildirdi.

İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okunmasından da gurur duyduğunu aktaran Minsolmaz, bu tür etkinliklerin artması gerektiğine dikkat çekti.

Programda Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman ile İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit de birer konuşma yaptı.


- İşaret diliyle ezan okudular

Konuşmaların ardından imamlar işaret diliyle ezan okudu.

İmamların işaret diliyle ezan okuması büyük beğeni toplarken, birçok vatandaş bunu cep telefonlarıyla kaydetti.

Daha sonra, Kur'an kursu öğreticileri tarafından işaret diliyle hazırlanan "Kırmızı Başlıklı Kız" tiyatro oyunu sahnelendi.

Yine Kur'an kursu öğreticilerince Yavuz Bingöl'ün "Turnalar" şarkısı işaret diliyle okundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.