Kırklareli

Üniversite öğrencileri yaşlıların tansiyonlarını ölçtü

14:58 15 Mayıs 2018 2 Yorum Var
Üniversite öğrencileri yaşlıların tansiyonlarını ölçtü

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, yaşlıların tansiyonlarını ölçtü.

Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Sağlık Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Teknikleri bölümünde eğitim gören bir grup öğrenci İstasyon Caddesi'nde kurulan standa yaşlıları ve vatandaşları davet etti.

Öğrenciler, burada yaşlıların tansiyonlarını ölçerek, nabız, ateş ve vital bulgularına baktı, yaşlılara sağlık konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Yaşlı Bakım Teknikleri Platform Başkan Yardımcısı Ümit Çona, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşlılara ücretsiz hizmet verdiklerini bildirdi.

Gönüllü bir grup öğrenci ile kurulan stantta yaşlıların tansiyonlarını ölçerek, nabız, ateş ve vital bulgularına baktıklarını belirten Çona, yaşlılara hizmet etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Standın 15 Mayıs Çarşamba gününe kadar açık olacağını aktaran Çona, ''Yaşlarımızın vital bulgularına, tansiyonlarına, ateşlerine, nabızlarına bakıyorum. Yaşlı bakım teknikerleri platformu olarak bu alanda hizmet vermek bizleri çok mutlu ediyor. Huzur evlerinde de hizmet vermek istiyoruz. Yaşlılarımıza herkes bakar ama yaşlı bakım teknikerleri güvenle bakar.'' diye konuştu.

Çona, bütün yaşlıları standa davet etti.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Adıgüzel 5 yıl önce Şikayet Et
    #YAŞLIBAKIMTEKNİKERLERİ olarak yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımıza profesyonel olarak bakmak için hazırız. YETERKİ aldığımız derslere uygun bir meslek tanımı yapın ve istihdam edin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ridvan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler bu kadar yaşlılarımıza değer vermeleri genç arkadaşımızın büyük bir gurur
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.