Kırklareli

İlk mahsul arpa, borsaya geldi

17:15 06 Haziran 2018
İlk mahsul arpa, borsaya geldi

Kırklareli Ticaret Borsasında, yılın ilk mahsulü arpanın getirilişi nedeniyle tören düzenlendi.

Kırklareli'nde, hasat sezonunun ilk mahsulü arpa, sembolik olarak kilogramı 10 lira 60 kuruştan satıldı.

Dolhan köyünde Celalettin Akdoğan tarafından hasat edilen 100 kilogram arpa, 10 lira 60 kuruştan iş adamı Metin Eroğlu tarafından satın alındı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, törende yaptığı konuşmada, Kırklareli'nde çok enerjik bir ortamın bulunduğunu söyledi.

"Kanal İstanbul" ile birlikte İstanbul'un bu bölgeye kayacağına dikkat çeken Bilgin, "Bu çok önemli. Özellikle hızlı trenle birlikte önemli bir ulaşım noktası olacak. Çanakkale otoyolu birlikte yine aynı şekilde önemli nokta olacak. Burada turizm önemli bir olgu. Yanımızda 15 milyon nüfuslu bir il var. Bunu kullanmalı, İstanbul'u buraya taşımalıyız." diye konuştu.

Kırklareli'nde hayvancılığın çok önemli olduğunu aktaran Bilgin, hayvancılığın geliştirilmesi içinde çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kırklareli'nin artık tek yönlü bir il olmaması gerektiğini ifade eden Bilgin, şöyle devam etti:

"İnsanların yatırım yapabileceği ve çok ciddi ivmeler kazanabileceği bir şehrimiz. Belediye valilik kurumlar sivil tolum herkesin el ele vermeli. Burada hizmet için varız. Vatandaşa hizmet için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün arpayla ilgili önemli bir gün. Türkiye'mizin çeşitli borsalarında farklı ürünlerle ilgili tanıtım amaçlı özellikle sembolik gibi görünse de önemli olan arpa için güzel bir satışla beraber vatandaşımızın, çiftçimizin yararlanması yönünde katkı sağlanacak bir ortam oluşacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.