Kırklareli

Lüleburgaz'da çiftçilere "anız yangını" uyarısı

13:59 14 Haziran 2018
Lüleburgaz'da çiftçilere "anız yangını" uyarısı

Lüleburgaz'da, hasat sezonunda anız yangınlarının artması nedeniyle yetkililer çiftçileri uyardı.

Lüleburgaz İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin hasat edilen arazilerdeki anızları yakmaması gerektiğini bildirdi.

Hasat işlemi gerçekleşen tarlalarda meydana gelen yangınların çevreye ve birçok canlıya zarar verdiğini belirten Akgöl, ana yollara ve yerleşim bölgelerine yakın yerlerde meydana gelen yangınların çok büyük tehlike oluşturduğunu aktardı.

İtfaiye ekiplerinin anız yangını ile uğraşırken daha ciddi olaylara müdahalede geç kalma ihtimali bulunduğunu ifade eden Akgöl, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Aynı zamanda hasadı yapılmamış tarlalarda ekimlere zarar verildiğinden, çiftçilerimiz mahsulünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. İtfaiye ekiplerimiz bu yangınlarla ilgili birçok noktada canla başla mücadele etmesine karşın, çok fazla vaka olmasından dolayı yangınlara yetişmekte ve müdahalede zorlanmaktadır. Ekiplerimiz bazı ihmaller sonucu meydana gelen bu yangınlarla mücadele etmektedirler. Arazide meydana gelen yangınlarla ilgili gerekli yaptırımların uygulanacağını çiftçi ve vatandaşlarımıza bildiririz. Kimsenin mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.