Kırklareli

Lüleburgaz'da STK'lardan Cumhur İttifakına destek

12:26 22 Haziran 2018
Lüleburgaz'da STK'lardan Cumhur İttifakına destek

Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca Lüleburgaz Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyüp Sabri Erdem, 24 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceğini etkileyecek önemli bir seçim olduğunu söyledi.

Lüleburgaz'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde "Cumhur İttifakı"na destek vereceklerini açıkladı.

Yerli ve milli bir tavır olarak Cumhur İttifakına destek vereceklerini ifade eden Erdem, Türkiye'de beka mücadelesinde en kritik dönemin yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin 16 yılda NATO ve ABD boyunduruğundan kurtularak büyük devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Erdem, bazı siyasi partilerin eski Türkiye'yi geri getirmek hedefinde oldukları ileri sürdü.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomiden eğitime her alanda söz sahibi ülke haline geldiğini aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"24 Haziran'da Cumhur İttifakı'nın seçimi kaybetmesi ve uluslararası anti-Türkiye cephesinin söylemlerini dillendiren siyasi oluşumun iktidara geçmesi demek, 15 yıldır altyapısını hazırladığımız yeni Türk tipi cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin hayata geçiş sürecinin son aşamasında takılıp koalisyon ve krizlere gebe eski parlamenter sisteme ve bu sistemin koruyucu bekçisi konumundaki bürokrasi, asker ve yargı vesayeti sistemlerine geri dönüş demektir. 21. yüzyılın ilk çeyreğinin sonuna yaklaştığımız bu konjektürde bu dönüş de soğuk savaş yıllarının dünyasına ve Türkiyesine dönüş demektir. Bu sebeple bizler vizyon olarak, söylem ve eylem gücü olarak muhalefetin çok çok ilerisinde olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakını desteklemeyi basit bir iç siyasi tercih olmaktan çok çok öte tarihi öneme sahip milli bir vazife olarak görmekteyiz."

Erdem, Cumhur İttifakına ilçeden 31 dernek ve vakfın destek verdiğini bildirdi.

Basın toplantısına, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Akın Çetinbaş, AK Parti Kırklareli milletvekili adayı Kadriye Tokat ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.