Kırklareli

Kadınlara yönelik bilgisayar eğitimi

16:21 26 Temmuz 2018
Kadınlara yönelik bilgisayar eğitimi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, kadınlara yönelik ücretsiz bilgisayar eğitimleri verileceğini bildirdi.

KTSO Başkanı Ilık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Habitat Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, ilk eğitimi Pınarhisar Kaymakamlığı ve Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulunun desteği ile Pınarhisar ilçesinde başlayacağını söyledi.

Bilgisayara erişimi kısıtlı olan 30 kadının eğitimlerden faydalanacağını belirten Ilık, eğitimlerin 30 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını ifade etti.

Kadınların bilgiye erişiminin arttırılması, dijital dönüşüme ayak uydurması hedefiyle il çapında uygulamaya başladıklarını dile getiren Ilık, şöyle konuştu:

"Kadın için teknoloji eğitimimizin ilkini Pınarhisar'da düzenliyoruz. Kadınlarımız için bilgisayar ve İnternet okuryazarlığı eğitimimiz Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi'nde 30 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. İkişer gün süreyle 15 er kişilik 2 gruba yönelik olarak gerçekleştirilecek eğitimlerle dönüşümü kaçırmış, internet ve bilgisayara erişimi kısıtlı olan 30 kadının eğitimlerden faydalanması hedefliyoruz. Eğitime katılmak isteyen kadınların başvuru ve detaylar için Cuma gününe kadar Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi'ne başvuru yapması gerekiyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.