Kırklareli

'Kırklareli kıvırcığı' markalaşacak

16:50 26 Temmuz 2018
'Kırklareli kıvırcığı' markalaşacak

Kırklareli'nde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve 7 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'kıvırcık koyunu' ırkının geliştirilmesi ve coğrafi işaret alınması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan protokol ile Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapılması hedefleniyor.

Trakya Kalkınma Ajansı binasında düzenlenen törende, protokol Kakınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile birlik başkanı Bülent Oral tarafından imzalandı.

İmzalanan protokolün ardından gazetecilere açıklamada bulunan Oral, kıvırcık ırkının et kalitesi yönünden Türkiye'de koyun ırkları arasında ilk sırayı aldığını söyledi.

Kırklareli'nin küçükbaş hayvancılığın üretim merkezi haline gelmesi için çabaladıklarını aktaran Oral, "Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği üyelerimize hizmet edebilmek için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Küçükbaş hayvancılığının et, süt ve yapağı verimini yükselterek ilimizin küçükbaş hayvancılığının üretim merkezi haline gelmesini sağlamak için çalışmalarımız ilk günde olduğu gibi önümüzdeki süreçte de devam edecek. Kırklareli kıvırcığını her fırsatta anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.