Kırklareli

Lüleburgaz Belediyesinin çalışmaları

13:08 04 Ağustos 2018
Lüleburgaz Belediyesinin çalışmaları

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Kentli Kadınlar Buluşması" programı kapsamında kadınlarla bir araya geldi.

Gerenli, kadınların istek ve sıkıntılarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada, vatandaşların sıkça dile getirdiği çöp sorunu için ilk adımı atacaklarını belirtti.

Lüleburgaz'da uzun süredir bir çöp sorunu olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Gerenli, sıfır atık denilen bir projenin peşinde olduklarını ifade etti.

Sorunu çözmek için mücadele ettiklerini aktaran Gerenli, "Bayramdan sonra çöp konteynırları konulmaya başlanacak. Vahşi depolama dönemi sona eriyor. Sizlerden atıklarınızı buraya atmanızı rica edeceğiz. Bu konu bizim için, Lüleburgaz için çok önemli. Eskiler bilir. Daha önce de bu sistem vardı. Fakat vatandaşlar çöplerini konteynıra atmayıp dışarı bırakıyordu. Hatta bazen apartmandan poşetle aşağıya fırlatıyordu. Şimdi biz bu atık kumbaralarını, konteynırları koyacağız. Koyacağız ama bu sadece bizimle olacak iş değil. Nasıl evimizin içini temiz tutuyorsak aynı şekilde dışarısını da temiz tutalım. Biz Lüleburgaz’da artık çöplerin toplanmasını değil, atıkların tamamen yok edilmesi için sıfır atık denilen bir projenin içindeyiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.