Kırklareli

Vidanjörün atıkları Rezve Deresi'ne boşalttığı iddiası

16:37 14 Ağustos 2018
Vidanjörün atıkları Rezve Deresi'ne boşalttığı iddiası

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "İl Özel İdaresi'ne ait vidanjörün kanalizasyon atıklarını Rezve Deresi'ne bıraktığı" iddialarına ilişkin ilgili kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Vali Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir vatandaşın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşıma ilişkin gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Paylaşımı yaparak dikkati çeken vatandaşa da teşekkür eden Bilgin, doğanın kirletilmesine asla müsaade edemeyeceklerini vurguladı.

Trakya'nın turizme açık tek mağarası olan Dupnisa'nın atıklarının dereye akmaması için yatırımlar yaptıklarını anlatan Bilgin, "Biz Dupnisa Mağarası'na foseptik yapmamızdaki amaç, dereyi kirletmemek. Kamu görevlisi olarak böyle bir talimat vermemize rağmen gidip ilgili kişinin foseptikten atıkları çekip dereye akıtması açık bir suçtur. Devletin parası da israf edilmektedir. Böyle bir şey olamaz. Çevreye zarar vermek açıkça budur. İlgili kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Paylaşımı yapan vatandaşımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.