Kırklareli

"Kırklareli eylül ayında eğlenceye doyacak"

10:51 25 Ağustos 2018
"Kırklareli eylül ayında eğlenceye doyacak"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Kırklareli eylül ayında eğlenceye doyacak" dedi.

Kesimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayında 10. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri ile 28. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nin düzenleneceğini söyledi.

İki etkinliğin de kente yakışır bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Kesimoğlu, 10. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinin 7-8 Eylül'de, 28. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nin ise 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tüm vatandaşları her iki etkinliğe davet eden Kesimoğlu, şunları dile getirdi:

"Kırklareli eylül ayında eğlenceye doyacak. Her iki etkinliğimizin de içeriği çok zengin ve güzel. Bu yıl iki etkinliğimizi yakın tarihler arasında yapmaya karar verdik. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı etkinliklere davet ediyorum."

- Festivalin ana teması kadın

Bu yıl Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nde kadınlara ağırlık vereceklerini belirten Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl teması 'Çocuk' olan festivalimizin bu yıl temasını 'Kadın' olarak belirledik. Öldürülen, tecavüze uğrayan, şiddet gören kadınlarımıza dikkati çekmek adına böyle bir karar aldık. Kadın cinayetleri son bulsun, kadına olan şiddet son bulsun istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.