Kırklareli

Babaeski'de aşure etkinliği

10:05 28 Eylül 2018
Babaeski'de aşure etkinliği

Cem Vakfı Babaeski şubesi muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Vakıf binası önünde düzenlenen etkinliğe, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kaymakam Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Vakıf Başkanı Hüseyin Yeşilbaş ile kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, muharrem ayının hem Alevi Bektaşi kültüründe, hem İslam dininde çok önemli olduğunu söyledi.

Kerbela'da Yezid tarafından Hz. Hüseyin'in katledilmesi hakkında bütün İslam alemi tarafından özellikle lanetlendiğini ifade eden Bilgin, İslam dini ve Alevi Bektaşi için çok acı bir gün olduğunu belirtti.

Muharrem ayında birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en üst safhada yaşandığını aktaran Vali Bilgin, "Vatandaşlarımızın duyarlılığının daha yüksek olması önemlidir. Maalesef bazen toplumun içerisinde Alevi Bektaşi inancıyla ilgili farklı odaklar tarafından farklı değerlendirmeler yapılmakta. Bunlar çok yanlış şeylerdir. Bizim esas yolumuz Allah yoludur. Gittiğimizin yolun güzergahının farklı olması önemli değildir. Burada önemli olan Allah'a ulaşmaktır. Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın inanç özgürlüğüyle ilgili her türlü inanç özgürlüğünü, her türlü düşünce özgürlüğünü, kendi ibadetlerini yapmalarını ve bizim onlara destek vermemizi, devlet olarak onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Yeşilbaş da etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.