Kırklareli

Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi

13:42 03 Ekim 2018
Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kırklareli Şubesi'nce Bahçelievler'de çalıştığı özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetmesine ilişkin protesto düzenlendi.

Kırklareli Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen protestoda, grup yakalarına "sağlıkta şiddete son" rozeti taktı.

Birlik üyesi Halil Muhacir, grup adına yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi.

Hacıosman'ı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Muhacir, Hacıosman'ın yakınlarına ve sağlık camiasına baş sağlığı diledi.

Sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddet yaşadığını ileri süren Muhacir, şiddetin azalmaktan çok hızlandığını ve yaygınlaştığını bildirdi.

Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını asla kabul etmeyeceklerini aktaran Muhacir, şöyle konuştu:

''Ülkemizde sağlık çalışanları her gün onlarca kez şiddet yaşamaktadır. Sağlıkta şiddet dalgasının azalmak bir yana, hızlanmakta, yaygınlaşmaktadır. Meslektaşlarımızı silahla yaralamaya, öldürmeye varan toplumda infihal yaratıcı boyutlar kazanmaktadır. Silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan Psikiyatri Uzmanı Doktor Fikret Hacıosman, yoğun bakımda verdiği yaşama tutunma mücadelesini kaybederek aramızdan ayrıldı. Meslektaşımızın yakınlarına ve tüm sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.