Kırklareli

Kırklareli'deki FETÖ/PDY davası

19:11 03 Ekim 2018
Kırklareli'deki FETÖ/PDY davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi komiser yardımcısı Nurullah Yücel'in yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, FETÖ/PDY'nin "usulsüz dinleme" davasından dosyası ayrılan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan tutuklu bulunan sanık Yücel, İzmir Ödemiş Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada sanık avukatı ve hazine avukatı da hazır bulundu.

Gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Halis İpek, sanığın tutukluluk haline ilişkin mütalaasını sundu.

İpek, mütalaasında, Yücel'in suçun vasıf ve mahiyeti ile üzerine atılı suça ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösteren mevcut delil durumunun göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamını talep etti.

Yücel, gelen belgeler ve mütalaaya ilişkin savunmasında, 28 aydır suçsuz yere tutuklu bulunduğunu iddia etti.

Komiser yardımcılığı görevindeyken ara eleman olarak görev yaptığını ifade eden Yücel, gelişen konulara ilişkin hiçbir kararı tek başına alma yetkisinin bulunmadığını savundu.

Mütalaaya katılmadığını ileri süren Yücel, en ağır adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

Sanık ve avukat savunmasının ardından sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, dosyadaki eksiklerinin giderilmesi için duruşmayı 19 Aralık'a erteledi.

Eski Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi komiser yardımcısı Nurullah Yücel, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesine ve takip edilmesine ilişkin dava dosyasından tefrik edilmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.