Kırklareli

Çocuklar sokak hayvanları için yuva yaptı

17:40 05 Ekim 2018
Çocuklar sokak hayvanları için yuva yaptı

Lüleburgaz'da "Pati dostlarımıza yuva yapıyoruz" sloganıyla yola çıkan çocuklar, aileleri ve öğretmenleri ile sokak hayvanları için yuva yaptı.

Lüleburgaz Kadın Platformu ve Lüleburgaz Belediyesi işbirliğinde belediye hizmet binası zemin katında gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Murat Gerenli ile başkan yardımcıları da katılım gösterdi.

Burada konuşan Gerenli, doğada bütün canlıların bir denge içerisinde yaşadığını söyledi.

Fakat bu dengenin bazen insanoğlu tarafından bozulduğunu belirten Gerenli, çok yakın bir zamanda köpeğin okla vurulmasına şahit olduklarını ifade etti.

Bu gibi durumların affedilir bir yanı olamayacağını kaydeden Gerenli şöyle konuştu:

"Lüleburgaz'da sokak hayvanlarımız çok güzel şekilde yaşıyorlar. Onlar bizim sevimli dostlarımız. Biz bu konuda duyarlılığı arttırıp sahiplenme oranını da daha yukarılara çıkarmalıyız. Herkesin gidip geçici hayvan barınağını görmesini istiyorum. Fakat bugünün böyle kutlanması da içimi acıyor. Hayvanları Koruma Günü diye bir günü kutlamayacağımız, böyle etkinlikler yapmayacağımız günleri görmeyi umut ediyorum. Bunu hep birlikte yapabiliriz."

Konuşmaların ardından çocuklar, aileleri ve öğretmenlerinin destekleri ile karton, plastik ve köpük kullanarak sokak hayvanları için yuva yaptı.

Çocukların fikirleri ile birbirinden güzel yuvalar ortaya çıkarken, Belediye Başkanı Murat Gerenli de kendi elleri ile çocuklara yardım edip, bir yuvanın oluşmasına katkı sağladı.

Yapılan yuvalar gerekli görülen yerlere yerleştirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.