Kırklareli

Kırklareli'ndeki FETÖ/PDY davası

20:09 08 Ekim 2018
Kırklareli'ndeki FETÖ/PDY davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Halk Eğitimi Merkezi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, FETÖ/PDY'nin "usulsüz dinleme" davasından dosyası ayrılan, "konut dokunulmazlığını ihlal", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişiler arasında konuşmaların dinlenmesi", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski polis memuru tutuklu sanık Emre Durak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada sanık avukatı ve hazine avukatı da hazır bulundu.

Gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Topaldemir mütalaasını verdi.

Topaldemir, toplanan deliller ile tanık ve sanık beyanları doğrultusunda Durak'ın, "konut dokunulmazlığını ihlal", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişiler arasında konuşmaların dinlenmesi", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından beraatını, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasından ise tutukluluk halinin devamını talep etti.

Durak, gelen belgeler ve mütalaaya karşı yaptığı savunmasında, Haydar Meriç ve diğer müştekilerin usulsüz dinlenmesi ve fiziki takip yapılması soruşturmasında bir sanığın isim karışıklığı yapması nedeniyle dinleme dosyasında adının bulunduğunu ileri sürdü.

Kırklareli'ne hiçbir zaman gelmediğini savunan Durak, herhangi bir dinleme ve fiziki takip konusuna da katılmadığını iddia etti.

Diğer suçlardan beraatının istenmesinden dolayı mütalaaya katıldığını belirten Durak, ''Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanıyorum İstanbul'da da. Dolayısıyla mükerrer bir yargılamadır ve İstanbul'daki mahkemeden tutuksuzum, Kırklareli'ndeki mahkemeden ise tutuklu. İstanbul'daki mahkemem sizden daha önce başlamıştır ve sizin yetkisizlik vererek dosyamı İstanbul'a göndermenizi talep ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Sanık avukatının da savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, beraat talep edilen hususlara ilişkin kararın bir sonraki celsede açıklanacağını bildirdi.

Mahkeme, Durak'ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.