Kırklareli

LTSO "mesleki yeterlilik" sınavı yapacak

10:05 10 Ekim 2018
LTSO "mesleki yeterlilik" sınavı yapacak

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasınca (LTSO) "mesleki yeterlilik" sınavı yapılacak.

LTSO Başkanı İlhami Cebelli, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapan oda üyelerine mesleki yeterlilik sınavı imkanı getirildiğini söyledi.

Sınava girmek isteyen üyelerin odaya müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Cebelli, üyelerin kaçırmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince Türkiye'nin 81 il ve 160 ilçesinde Mesleki Yeterlik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş'nin sınav ve belgelendirme hizmetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Cebelli, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar oda ve borsalarımız işbirliğinde, 4 ana sektör ve 31 meslekte 30 bine yakın aday sınav ve belgelendirme sürecini yürüten TOBB MEYBEM, hizmet kapsamını genişleterek yeni alanlarda meslekte belgelendirme hizmeti vermeye başlamıştır. Bununla birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için TOBB MEYBEM tarafından yetki alma çalışması başarıyla sonuçlanmıştır. Alım-satım sorumlusu seviye 5 için üyelerden talep toplama ve ön başvuru süreci başladı.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.