Kırklareli

"Umutlu Bir Hikaye", doğduğu toprakların kahramanlarıyla buluştu

10:55 18 Ekim 2018
"Umutlu Bir Hikaye", doğduğu toprakların kahramanlarıyla buluştu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyü kadınlarının Trakya'nın unutulmaya yüz tutmuş türkülerini genç kuşaklara aktarmak için 2 yıl önce kurduğu koronun hikayesini konu alan "Umutlu Bir Hikaye", Lüleburgaz'da gösterildi.

Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyünde emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'in girişimiyle kurulan "Cumhuriyet Kadınları Korosu"nun hikayesi, yönetmen Jale İncekol tarafından "Umutlu Bir Hikaye" adıyla film yapıldı.

Filmin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde yapılan gösterimine Ertuğrul köylü kadınlar ve Belediye Başkanı Murat Gerenli katıldı.

Yönetmen Jale İncekol, filmin Uluslararası Adana Film Festivali ve Marmaris 4. Kısa Film Festivali'nde gösterildiğini şimdi de doğduğu topraklarda hikayenin kahramanları ile buluştuğunu söyledi.

Belediye Başkanı Murat Gerenli ise filmin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ertuğrul köyü kadınları tarafından mini konser verildi.

-Trakya'nın unutulan türkülerini seslendiriyorlar

Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyünde yaşayan 17 kadından oluşan "Cumhuriyet Kadınları Korosu", Trakya'nın unutulmaya yüz tutmuş türkülerini genç kuşaklara aktarmak için seslendiriyor.

Köydeki işlerinden arta kalan zamanlarında bir araya gelerek türküler seslendiren kadınlar, emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'in koordinasyonunda 2 yıl önce koro kurmuşlardı.

Bir yıl boyunca haftanın iki günü köyde müzik eğitimi alan, 40 ile 80 yaş aralığındaki kadınlar, giyindikleri yöresel kıyafetleriyle ilçedeki çeşitli etkinliklere katılarak, mini konserler veriyor.

Trakya'ya özgü 30 yöresel türküyü seslendirerek gelecek kuşaklara aktaran koro, Avrupa ülkelerinde de konser vermek istiyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.