Kırklareli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

16:56 26 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Gündoğdu, mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını ifade etti.

Kurtuluş Savaşı'nın, Türk ulusunun var olma savaşı, Cumhuriyetin ise yeniden dirilişinin simgesi olduğunu aktaran Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal önderliğinde, ordumuzun ulusumuzla kenetlenerek yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması bu yüce milletin tarihi bir başarısıdır. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı'yla emperyalist düşmandan, Cumhuriyet'le ise çağdışılıktan kurtulmuştur. Cumhuriyet, her bir bireyin, ortak bir geçmişle onurlanıp, yine ortak bir geleceğe umutla bakabildiği, laik, bilimsel temellere dayalı, eşit ve özgür bir hukuk devletinde, insanca yaşayabilmektir. Cumhuriyet, bağımsızlıktır, özgürlüktür, eşitliktir, uygarlaşmadır, akıldır, bilimdir, sanattır, insana ve insanca yaşama dair her şeydir. Bugün, iç ve dış tüm düşmanlara, yaşadığımız sıkıntı ve güçlüklere rağmen Cumhuriyetimiz, laik ve demokratik kimliği ile bütün Ortadoğu’ya ve İslam dünyasına ışık tutmaya devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.