Kırklareli

KLÜ'de 33 ülkeden öğrenci eğitim görüyor

15:55 31 Ekim 2018
KLÜ'de 33 ülkeden öğrenci eğitim görüyor

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, üniversitelerinde 33 ülkeden bin 120 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Üniversite olarak uluslararası öğrenci sayımızı arttırmak istiyoruz." dedi.

Şengörür, üniversitenin kültür merkezinde düzenlenen "Uluslararası öğrencilerle tanışma programı"nda, amaçlarının yurt dışından gelen öğrencilerin dikkatini çekmek olduğunu söyledi.

Uluslararası öğrencilerin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak adına bir araya geldiklerini aktaran Şengörür, kültürler arası iletişimi arttırmak istediklerini vurguladı.

Uluslararası öğrencileri önemsediklerini ifade eden Şengörür, "Üniversitemizde 33 ülkeden bin 120 öğrenci eğitim görmektedir. Üniversite olarak uluslararası öğrenci sayımızı arttırmak istiyoruz. Sadece bu yıl 612 yabancı öğrenci üniversitemize kayıt yaptırdı. Bu bizim için çok ciddi bir rakam. Bu bizim tanınırlığımızı gösteriyor." diye konuştu.

Öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alması için gayret gösterdiklerini bildiren Şengörür, Türkiye'de bulunan öğrencileri kültür elçisi olarak gördüğünü vurguladı.

Türk kültürünün tüm dünyaya yabancı öğrenciler ile aktarılacağını anlatan Şengörür, üniversitelerini tercih eden öğrencilere de teşekkür etti.

Daha sonra Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde görevli Dr. Fatih Çömlekçi tarafından Kırklareli Üniversitesi ve uluslararası ilişkiler faaliyetleriyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Program, Kırklareli Kültür Turizm Müdürlüğü'nün hazırlattığı tanıtım slaytıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.