Kırklareli

"Şampiyonlar şampiyonu" hedef yükseltti

11:06 01 Kasım 2018
"Şampiyonlar şampiyonu" hedef yükseltti

ÖZGÜN TİRAN - Ağabeyine özenerek başladığı vücut geliştirmede Avrupa şampiyonluğu kazanan Berk Demiralp (19), başarısını dünya şampiyonluğu ile taçlandırmak istiyor.

Sekiz yaşında tekvandoya başlayan Berk Demiralp, 15 yaşında vücut geliştirme sporuyla uğraşan ağabeyi Mümin Demiralp'e özenerek spor hayatına devam etti.

Büyük bir azim ve hevesle ağabeyine yetişmek için çalışmalarına başlayan Berk, 2017 yılında katıldığı ilk müsabakalarında başarılı olamamanın acısını bu yıl elde ettiği başarılarla çıkardı.

Önce Antalya, daha sonra İstanbul'da düzenlenen şampiyonalarda sıkletinde üst üste Türkiye şampiyonu olmayı başararak overall (şampiyonlar şampiyonu) olan Berk Demiralp, yıl içerisinde İspanya'da da katıldığı yarışmalarda Avrupa şampiyonu oldu.

Her geçen gün başarısına başarı katan Demiralp, şimdi gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Berk Demiralp, 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde Ekvator'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdürüyor.


- "Hedefim Dünya Şampiyonası"


Berk Demiralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando ile başladığı spor hayatında vücut geliştirme alanında ilerlediğini söyledi.

Vücut geliştirme sporundaki ilk şampiyonasında deneyimsizliği nedeniyle yaşadığı olumsuz sonucu azmi ile başarıya çevirdiğini anlatan genç sporcu, şöyle konuştu:

"Bu yıl şampiyonalara ise çok iyi hazırlanarak çıktım 21-25 Mart'ta ikinci kez Türkiye Şampiyonası'na katıldım ve şampiyon oldum. 2-7 Mayıs'ta İspanya'da Avrupa Şampiyonu olmayı başardım. Ülkemize güzel bir derece kazandırdığım için çok mutluyum. 11-15 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda da yeniden şampiyonluğu elde ederek kendi sıkletimde şampiyonlar şampiyonu olarak overall mevkisine ulaştım. Bu Türkiye'de en iyi atletik fizik demek. Hedefim Dünya Şampiyonası. Bu yönde hazırlıklara başladım. Avrupa'da İstiklal Marşı'mızı okuttuk, şimdi ise tüm dünyada okutmayı hedefliyorum."


- "Bu sporda disiplin çok önemli"


Berk Demiralp, sporda en önemli etkenin disiplin olduğuna dikkati çekti.

Yarışmalara az bir süre kaldığını ifade eden Demiralp, "Sabahları 7 yumurta, ceviz, badem ve yulaf tüketiyorum. Ara öğünlerde ise hindi, kırmızı et, esmer pirinç yiyorum. Akşam üstü ise sebze tüketmeye başlıyorum. Günde yaklaşık 5 saat spor yapıyorum. Bu süreç tabii kolay olmuyor. Özellikle psikolojik ve fiziksel anlamda yoruluyoruz. Her şey düzenli olmalı. Bir hata da bütün emeğiniz çöpe gidebilir. Bu sporda disiplin çok önemli." diyerek sözlerini tamamladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.