Kırşehir

Kaman'da Çiftlikbala Göleti sulaması kapalı sisteme alınacak

15:32 27 Ağustos 2015
Kaman'da Çiftlikbala Göleti sulaması kapalı sisteme alınacak

Sulama projesinin hayata geçmesiyle 6 köyde 22 bin dekar arazi sulu tarıma kavuşacak

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kaman ilçesinde 22 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak Çiftlikbala Göleti sulamasının kapalı sisteme alınması için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'i ziyaret ederek proje etüt çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti.

DSİ tarafından Çiftlikbala Göleti Sulama Projesi'nin yenilenmesi için çalışma yürütüldüğüne değinen Çetinkaya, sulama birliğiyle anlaşmaya varılması ve çiftçilerden istenen yüzde bir oranındaki katkı payının toplanması halinde projenin hayata geçirilebileceğini aktardı.

Projenin yaklaşık 250 milyon lira keşif bedeli bulunduğuna dikkati çeken Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Kaman ilçemize bağlı 6 köyümüzün yaklaşık 22 bin dönümlük arazisinin sulanmasını sağlayacak proje için ilk adım atıldı. Bölgede su ve sulama konusu büyük önem taşıyor. Sulama birliğinin de desteklediği kapalı sistem sulama projesiyle su kayıpları en aza indirilecek, hatta sıfırlanacak. Çok büyük bir sulama sisteminin kapalı sisteme alınmasıyla su daha etkin şekilde kullanılacak ve çiftçiler arazilerini daha verimli kullanma imkanına kavuşacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.