Kırşehir

Bekçi, banka kredi çekerek milletvekili aday adayı oldu

09:39 07 Eylül 2015
Bekçi, banka kredi çekerek milletvekili aday adayı oldu

ABDULLAH YILDIZ - Ankara ve Kırşehir'deki karakol ve polis merkezlerinde 31 yıl bekçi olarak görev yapan Salih Uğurlu, görevinden istifa edip 5 bin lira banka kredisi çekerek AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Başvurusunu AK Parti Kırşehir İl Başkanlığına veren Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için görevinden istifa ederek siyasi yaşama atıldığını söyledi.

Ankara'daki karakollarda yıllarca görev yaptıktan sonra 3 yıldır memleketi Kırşehir'in Kaman ilçesinde bekçi olarak çalıştığını ifade eden Uğurlu, fikirlerini benimsediği için AK Parti'den aday adayı olduğunu belirtti.

- Adaylık için 5 bin lira kredi çekti

Uğurlu, aday adaylığı başvurusu için gereken parayı 5 bin lira kredi çekerek temin edebildiğine işaret ederek, krediyi 24 ay taksit yaptırarak ödeyeceğini kaydetti.

Kaman'da herkesin kendisini ismiyle değil, göreviyle tanıdığını anlatan Uğurlu, şöyle konuştu:

"Emniyet teşkilatında 31 yıl bekçi olarak görev yaptım. Maddi imkanlarım kısıtlı olduğu için kredi çekerek aday adaylığı için başvurdum. İçimden gelerek aday adayı oldum. Kimse beni zorlamadı. Memlekete barış ve huzur gelmesi için bekçinin de bu çorbada bir tuzu bulunsun istiyorum. Bizler alt tabakayız ve sorunları daha net görürüz. Tabanda olduğumuz için sorunlara gayet vakıfım."

Uğurlu, hayatının zorluklarla geçtiğini ve 3 çocuğunu okutarak hayata hazırladığını dile getirerek, "Nasipse Kırşehir’den aday adayız. Halkımız da tercih ederse onların, ezilenlerin sesi olacağım. Gariplerin sesi olmaya çalışacağım. Haksızlıkların karşısında duracağım. Eksik hizmet gelmişse onları tamamlamaya ve halkın sesini yukarıya duyurmaya çalışacağım" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.