Kırşehir

Kırşehir'deki olaylar

13:13 17 Eylül 2015
Kırşehir'deki olaylar

Teröre tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş sonrasında yaşanan olaylarla ilgili tutuklananların sayısı 11'e çıktı

 Kırşehir'deki "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylara ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 11'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, yürüyüş sonrasında HDP Kırşehir il binası ve bazı iş yerlerine zarar verilmesi üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, olaylara karıştıkları MOBESE görüntülerinden tespit edilen 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ş.K ve Y.S, "yakma, mala zarar verme, halkı nefret ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklandı. Zanlılardan B.T. ve N.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Böylece, olayların faillerini bulmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan zanlı sayısı 43, tutuklananların sayısı ise 11'e yükselmiş oldu.

- Daha önce 9 kişi tutuklanmıştı

Kentte 8 Eylül'de sosyal medya üzerinden organize olan yaklaşık 2 bin kişi "teröre lanet yürüyüşü" düzenlemiş, gruptan bazılarının çıkardığı olaylar sonucunda HDP Kırşehir il binası ile bazı iş yerlerine zarar verilmişti. Olaylarla ilgili çeşitli tarihlerde yapılan çalışmada toplam 39 kişi gözaltına alınmış, 9 kişi ise tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.