Kırşehir

AEÜ akademik yıl açılışı

17:00 22 Ekim 2015
AEÜ akademik yıl açılışı

Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ), akademik yıl açılışı gerçekleştirildi. 

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 7 fakülte, 3 enstitü, 12 araştırma merkezi ve çeşitli birimlerle 18 binin üzerinde öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. 

Ön lisansta yüzde 96, lisans programlarında ise yüzde 99 doluluk oranına ulaştıklarını ifade eden Karakaya, bütçelerinde de yüzde 28'lik büyüme gerçekleştiğini dile getirdi. 

Kırşehir'in termal kaynaklarının değerlendirileceği 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin ihalesinin 100 yatak üzerinden yapıldığını vurgulayan Karakaya, ihtiyaç halinde hastanenin büyütüleceğini aktardı. 

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de üniversite-sanayi işbirliğinin Türkiye'de eksik yönlerden birisi olduğuna işaret ederek, bu konuda gelişim sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. 

Ahi Evran Üniversitesi'nde ülkeyi daha üst noktalara çıkaracak gençlerin yetişeceğine inandığını belirten Şentürk, şunları kaydetti: 

"Üniversitemizin akademik başarılarla dünyada saygın bir konuma geleceğine inanıyorum. Kırşehir, eğitimde marka kenttir. Bu nedenle üniversitemizde eğitim çok kaliteli olmalı, burada okuyan öğrencilerimiz donanımlı bir şekilde yetiştirilerek geleceğe hazırlanmalıdır. Ahilik medeniyetindeki ilk iş de insan yetiştirmektir. Bir medeniyet ve kardeşlik projesi olan Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin adını taşıyan üniversitemizin ülkemize hizmet edecek gençler yetiştireceğine inancımız tamdır. Üniversiteler bilim ve irfan yuvasıdır. Buradan mezun olacak gençlerimiz, vatana ve millete faydalı işler yaparak ülkemizi çok daha iyi noktalara çıkaracaklardı." 

Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel'in, "Kurumların Kaliteli Hizmet Sunumları İçin Temel Gereklilikler" konulu ilk dersi verdiği akademik yıl açılış törenine, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. 

Tören, akademik giysi töreniyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.