Kırşehir

Kırşehir'de "Dağcılık" konulu seminer verildi

16:54 21 Kasım 2015
Kırşehir'de "Dağcılık" konulu seminer verildi

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği tarafından "Dağcılık" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen seminerde 20 öğrenciye "Dağcılık" konulu eğitim verildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Erdal Özbek tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda verilen seminerde, öğrencilere, dağcılık sporunun geçmişi, dağcılık etiği, dağcılıkta kullanılan teknik malzemeler, kamp alanı seçimi, kamp çadırı kurulumu ve tırmanış esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında genel bilgiler verildi.

Seminerde, Kırşehir'in merkeze bağlı Çayağzı köyünde yapılan tırmanışa ait slayt gösterisi izlenerek bu sporla ilgilenmek isteyen öğrencilere lisans işlemleri ve faaliyetlere nasıl katılacakları anlatıldı.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Özbek, "2016 yılı sizler gibi istekli ve yetenekli sporcularla Kırşehir'in Türkiye çapındaki tırmanışlarında başarıyla temsil edileceği bir yıl olacak. Dağcılıkla ilgilenmek isteyen her yaştan tüm sporseverler faaliyetlerimize katılabilir. Dağcılık kendine has felsefesi ile insana hem sportif hem de ahlaki anlamda faydalar sağlar. İnsan doğada bulunduğu süre içerisinde fiziksel olarak geliştiği gibi zihinsel olarak da olgunlaşır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.