Kırşehir

Kırşehir'deki olaylar

17:52 14 Aralık 2015
Kırşehir'deki olaylar

"Teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylara ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 22'ye yükseldi

 Kırşehir'de düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylara ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, yürüyüş sonrasında HDP Kırşehir il binası ve bazı iş yerlerine zarar verilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdüren İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, olaylara karıştıkları tespit edilen 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişiden A.U. ve M.C, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, siyasi parti binasına zarar verme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlarından tutuklandı. Gözaltına alınanlardan A.R, K.Y, Y.T, E.Ş, E.T, S.M ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayların faillerini yakalamaya yönelik yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan zanlı sayısı 74'e, tutuklananların sayısı ise 22'ye yükselmiş oldu.

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen yürüyüş sırasında çıkan olaylarda bazı iş yerleri yakılmış, yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 66 kişiden 20'si tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.