Kırşehir

Güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı semineri

13:49 31 Aralık 2015
Güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılığı semineri

Kent genelinde görev yapan 570 özel güvenlik görevlisine yönelik telefon dolandırıcılığı konularında seminer verildi.

 Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, özel güvenlik görevlilerine telefon dolandırıcılarına karşı uyarıda bulunmak amacıyla seminer verdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonu ve AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen iki ayrı seminerde çeşitli kurumlarda çalışan özel güvenlik görevlilerine iş yeri güvenliği ve telefon dolandırıcılığı konularında bilgi verildi.

Kent genelinde görev yapan 570 özel güvenlik görevlisine yönelik yapılan toplantıda, kendilerini savcı, polis, asker veya başka bir kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere inanmamalarını isteyen ekipler, para veya değerli eşyalarını bu kişilere teslim etmemeleri gerektiğini belirtti.

Bulundukları alanda sürekli telefonla konuşan, heyecanlı, tedirgin vaziyette olan vatandaşlara müdahale ederek telefonu kapattırmaları ve 155 polis imdat telefon hattına bilgi vermeleri gerektiğini de anlatan ekipler, hiç bir kamu görevlisinin telefonda yardım karşılığında kimseden para yada değerli eşya istemeyeceğini vurguladı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, iş yeri güvenliği, hukuki mevzuat ve telefon dolandırıcılığı konularında suç ve suçlulara karşı farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarının devem edeceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.