Kırşehir

Kırşehir'den Türkmenlere 12 tır yardım

17:37 17 Mart 2016
Kırşehir'den Türkmenlere 12 tır yardım

Kırşehir'de toplanan 12 tır dolusu gıda ve yaşam malzemesi, Ahi duasıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Kırşehir Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, başlattıkları Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyasına Ahi Evran'ın memleketi Kırşehir'den her kesimin destek verdiğini söyledi.

Şubat ayında toplam 20 tırın bölgeye gönderildiğini hatırlatan Şentürk, bugün de 12 tırın yola çıkarıldığını, toplam 32 tırlık yardım malzemesinin toplandığını vurguladı.

Yardım tırlarındaki malzemelerin Türk Kızılayı'na teslim edildiğini dile getiren Şentürk, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sivil toplum örgütleri 4 tır yardım malzemesi gönderdiler. Biz de şubat ayında ayrı ayrı 7 ve 9 tır gönderdik. Muhtelif yaşam malzemeleri ve gıda malzemeleri toplandı. Bugün 12 tırı yola çıkaracağız. Allah yollarını açık etsin. Bunun içerisinde 2 tırda 250 bin konserve var. Oradaki mücahitlerimizin istediği gıda malzemeleri. 2 tır su var. Çocuklara 11 bin 500 paket çocuk bezi gönderiyoruz. Yaklaşık 600 bin liralık gıda malzemesi var. Önceki ve şimdiki gönderdiğimiz tırlarla yaklaşık 2 milyon liralık yardım malzemelerini ulaştırmış olacağız. Kırşehir'e, Ahi Evran'ın memleketinin insanlarına da bu yakışırdı."

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan Ahi duasıyla gıda ve yaşam malzemelerinin bulunduğu 12 tır yola çıkarıldı. Vali Şentürk, makam aracıyla tırların şehir dışına kadar çıkışına eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.