Kırşehir

Şehit oğlunun üniformasıyla dua ediyor

12:03 10 Nisan 2016
Şehit oğlunun üniformasıyla dua ediyor

ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında çevik kuvvet otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Gökhan Emre Örül'ün annesi Seniha Örül, 2 yıldır her cuma günü oğlunun kaza günü üzerinde olan çamurlu üniformasını giyerek, polislere dua ediyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Muş'a göreve giderken Mucur ilçesinde çevik kuvvet otobüsünün devrilmesi sonucu 23 yaşındaki oğlunu kaybeden 57 yaşındaki anne Örül, oğluna olan özlemini dindiremiyor. Düğününe bir hafta kala şehit düşen Örül'ün kaza günü üzerinde olan çamurlu üniformasını her cuma günü giyen anne Örül, tüm polislere dualar okuyor.

Polislerin Polis Haftası'nı kutlayan Örül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine kazasız belasız görevler dileyerek, "Ne kadar polis varsa hepsi benim oğlum, eşleri de gelinim. Hep o gözle bakıyorum." dedi.

Erciyes Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesini bitiren Gökhan Emre'nin kısa sürede devlet memuru olabilmek için polisliği seçtiğini anlatan Örül, kanser tedavisinde oğlunun kendisine yardımcı olduğunu belirtti.

- "O dünyaya doymadı ben ona doymadım"

Büyük zorluklarla yetiştirdiği oğlunu kaybetmenin acısıyla adeta yıkıldığını anlatan Örül, şöyle konuştu:

"Şimdi her şey çok ama hiçbir şeyin tadı yok. Kaza yaptığında giydiği montu var, çamurlu. Onu cuma günleri giyip, koklayıp sonra yerine koyuyorum. Dualar ediyorum. Kaza yaptıktan sonra hiç yıkamadım. 23 yaşındaydı, çok küçüktü. O dünyaya doymadı, ben ona doymadım. Hiçbir şeyim yoktu. Evimizi o aldı. Keşke hiç olmayaydı da Emrem dursaydı. Özlerdim, bir gece gelir yatar giderdi. Beni kıskandırırdı. Bir yanağını öperdim, 'diğerini de kız öpsün' derdi mahsustan. Şapkasını, botlarını siler, saklarım. Bugün ölüm var deseler, ilk giden ben olurum. Hiç tereddüt etmeden. Emre'nin 'anne' deyişini özledim. Kaşını, gözünü, saçını özledim. Kuzum bizimle gurur duyardı, ben de onunla gurur duyuyorum."

- "Tüm polisler benim oğlum"

Şehadetinden bir hafta önce oğlunun telefon açtığını ve büyük bir rütbeyle geleceğini söylediğini aktaran Örül, "Oğlum, 'Çok büyük bir düğünüm olacak. Büyük bir rütbeyle geleceğim size' dedi. Ben de nişanlı olduğu için 'tabii oğlum senin düğünün büyük olacak' dedim. 'Anne, en büyük rütbeyle geleceğim size' dedi. Şehitlik çok güzel bir şey. Peygamber efendimizden sonra gelir. Fakat acısı o kadar büyük ki Allah kimseye ciğer acısı vermesin. İki sene oldu bizim evde gülme yok. Unuttuk gülmeyi. Emre'min acısı her şeyi bastırdı. Tüm polisler benim oğlum, eşleri benim gelinim." dedi.

Yaklaşık 16 yıl önce yakalandığı kolon kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü dile getiren Örül, bir böbreği, kalın bağırsakları ve safra kesesinin alındığını, kolon torbasıyla yaşamını devam ettirmeye çalıştığını aktardı.

Gökhan Emre'yi çok özlediğini ve onu evlendiremeden toprağa vermesinin içinde hep bir ukde kaldığını anlatan Örül, "İki senedir kanser kontrolüne gitmiyorum. Emre'nin yanını çok istiyorum. Rabbim günah yazmasın, Emre'nin yanına gitmek, kız başkasına varmadan onların düğününü orada yapmak istiyorum. Hiç doyamadım kurban olduğuma. Çok iyi bir çocuktu. 'Cemaat olun size bir namaz kıldırayım' derdi. Yetiştirdiğim çocuklar için Kur'an-ı Kerim alırdı." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.