Kırşehir

Kırşehirli dağcılar yaz gelişimi eğitimine katıldı

13:34 02 Haziran 2016
Kırşehirli dağcılar yaz gelişimi eğitimine katıldı

Kırşehirli dağcılar, Türkiye Dağcılık Federasyonunun Niğde'de düzenlediği 2016 yılı 1. Bölge Yaz Gelişim Eğitimine katıldı.

Federasyonun Kırşehir İl Temsilcisi Erdal Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, eğitime Türkiye'nin çeşitli yerlerinden katılan yaklaşık 125 dağcının arasında kendisi ve Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden lisanslı dağcıların da bulunduğunu kaydetti.

Niğde'nin Demir Kazık Dağı'nda gerçekleştirilen eğitimde uygulamalı ve yazılı sınav yapıldığını belirten Özbek, Kırşehirli dağcıların bu sınavdan başarı ile geçtiğini bildirdi.

Kendisinin bir üst kademe olan ileri kaya eğitimine katılmaya hak kazandığını anlatan Özbek, dağcıların kullanılan teknik malzemeler, bu malzemelerin özellikleri ve kullanım yerleri, emniyet sistemleri, ip kullanım cetveli, yapay tırmanış, harita ve pusula kullanımı, beslenme, antrenman bilgisi, ilk yardım ve kurtarma bilgileri konularında teorik eğitimler aldığını kaydetti.

Özbek, 7 gün süren eğitimin uygulamalı sınavının Demir Kazık Dağı'ndaki Cimbar Boğazı’nda bulunan kayalıklarda yapıldığını, bin 800 metre yükseklikteki alanda kurulan çadırlarda konaklandığını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.