Kırşehir

24 Kasım Öğretmenler Günü

16:56 24 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar, Kaman Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci’nin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı.

Kültür Müdürlüğünde devam eden ve Kaman Yenihayat Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programına, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kaman Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Emniyet Müdürü Adnan Erişek, Jandarma Komutan vekili Derviş Taşkın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaman Milli Eğitim Müdürü Demirci, bir öğretmen olarak böyle güzide bir günde öğretmenler adına söz almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yaşadığı her olayın kendisine yeni bir bilgi kattığını dile getiren Demirci, "Öğretmen, alanında uzman olan kişidir. Başarma duygusunu körükleyen insandır. Öğretmen umut aşılayan, edep, adap, erdemli insan olmaz yolunda hedef gösteren kişidir. Eminim her öğretmenin bu başlıklarda yaşanmış bir anısı vardır. Bizim yetiştirdiğimiz gençler yarının yöneticisi, öğretici olacaktır." dedi.

Kaymakam Murat Girgin ise Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğunu hatırlatarak, bu özel günde herkesin öğretmenler gününü kutladı.

Daha sonra bu yıl emekli olan öğretmenler Müjgan Kara, Sezai Çelik ve Mehmet Koçak'a, Kaman Kaymakamı Girgin tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi.

Program, mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni, öğretmenler korosu tarafından sunulan müzik programı ve oratoryo ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.