Kırşehir

Kaman'da "öğrenci değerlendirme" toplantısı

13:37 19 Aralık 2017
Kaman'da "öğrenci değerlendirme" toplantısı

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, liselerin okul müdürleri ve rehber öğretmenleriyle "öğrenci değerlendirme" toplantısı yaptı.

Kaymakamlık salonunda gerçekleştirilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci'nin de katıldığı toplantıda, öğrencilerin başarı durumu ve okul güvenliği konuları ele alındı.

Girgin, toplantıda yaptığı konuşmada, gençlerin eğitim başarılarının yanında iyi birer birey olarak yetişmelerinin de önemli olduğunu vurgulayarak, rehberlik çalışmalarının önemine işaret etti.

Sosyal medyanın doğru kullanılması, bilişim suçları ve madde bağımlılığı gibi konularda belli program dahilinde öğrencilere ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerinin artırılmasını isteyen Girgin, öğrenci başarısının yanı sıra, güvenli bir şekilde eğitim almalarının da önemli olduğunu dile getirdi.

Müdürlerin okulların içi, bahçesi ve dışına hakim olması gerektiğine işaret eden Girgin, şöyle devam etti:

"Özellikle sigara kullanımı ve madde bağımlılığı lise öğrencileri için tehlikeli bir noktaya gelmiş durumda. Okul müdürleri ve öğretmenlerimiz bu tür konular hakkında ciddi ve hassas çalışmalar yapmalı, öğrencilerin güvenlikleri açısından okul servis araçlarının ve şoförlerin prosedürlere uygun kişiler olmasına dikkat etmelisiniz. Okulda bu tür konularla ilgili oluşabilecek olumsuz durumlarda başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, idareciler durumdan haberdar edilmeli. Sorunun ortadan kalkması için koordineli bir şekilde çalışmalar yapılmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.