Kırşehir

Kırşehir'de toplu ulaşımda yeni dönem

16:37 26 Mart 2018
Kırşehir'de toplu ulaşımda yeni dönem

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hazırlanan Ulaşım Master Planı kapsamında 28 yeni belediye otobüsünün kentte hizmet vereceğini ve otobüslere elektronik geçiş ve kart sistemleri kurulacağını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, hazırlanan Ulaşım Master Planı ile yeni toplu taşıma sistemine geçtiklerini belirterek, artan nüfusun ihtiyaçlarına uygun olarak toplu ulaşımda yeni güzergahlarla sistem oluşturduklarını ifade etti.

Plan dahilinde 28 yeni belediye otobüsünün hizmete gireceğini, otobüslere elektronik geçiş ve kart sistemleri kurulacağını, takip merkezi oluşturulacağını bildiren Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kentteki ulaşım sisteminin sağlıklaştırılması, kentteki toplu ulaşım sisteminin yeniden düzenlenerek, toplu taşıma kullanım oranının arttırılarak özel araç kullanımının azaltılması ve kent içi yolculukların daha hızlı, güvenli, ekonomik ve konforlu şekilde yapılabilmesi için gerekli önlemlerin belirlenmesini amaçlıyoruz."

Bahçeci, kenti içi ulaşımda yaya ulaşımının destekleneceğini yine bisikletle ulaşım için gerekli çalışmaların yapılacağını anlatarak, şu bilgileri verdi:

"Yeni sistemde yaya ulaşımının desteklenmesi, kentte bisiklet altyapısı oluşturulması ve kentin diğer kentler ve çevre yerleşmeler ile ulaşım ilişkilerinin düzenlenerek, kent merkezindeki araç yoğunluğunun azaltılması amaçlanıyor. Bu projemizle ayrıca kara yolu altyapısı, trafik sistemi ve otoparklar, kademe düzenlemeleri yaya ve bisiklet ulaşımı ile kent içi yük taşımacılığı da düzenlenecek. Değişiklik ve yenilik yaparak kent içi ulaşımı hem düzenleyeceğiz hem de rahatlatacağız. Pazar yerinin yan tarafında şehir içi minibüs terminalinin yapımına devam ediyoruz. Ayrıca burada iki kattan oluşan 500 araçlık otoparkta var, bunlar ciddi bir dönüşüm oluşturacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.