Kırşehir

Kırşehir Belediyesi yeni otobüslerini teslim aldı

18:57 27 Mart 2018
Kırşehir Belediyesi yeni otobüslerini teslim aldı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ulaşım Master Planı kapsamında 28 yeni otobüsü teslim aldıklarını belirtti.

Belediyeye bağlı Desek Hizmetleri Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan Bahçeci, 28 adet belediye otobüslerini BMC firmasından teslim aldıklarını belirterek, ulaşımda önemli bir hizmetin ilk adımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmasında, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları Ulaşım Master Planı'nı adım adım hayata geçirdiklerini aktaran Bahçeci, şöyle devam etti:

"Planımız, şehrimizin bütün alt yapısının yenilenmesi, sonra üst yapısının yollarının, kaldırımlarının otobüs duraklarının, kavşaklar bütün ulaşım planının buna bağlı olarak da toplu taşım sistemimizi yenileme projemizde BMC firmamızın yüzde yüz yerli 28 adet otobüsü teslim töreni ile aldık.

Bu proje kapsamında toplam 28 tane otobüsümüzü geldi. Bunun 12 tanesi büyük otobüslerimiz 3 kapılı. 8,5 metrelikte 18 tane iki kapılı otobüslerimiz var. Yolların ve hatların büyüklüklerine göre bunlar planlandı."

Ulaşımda yeni dönem için dolmuşçularla üç senedir görüştüklerini dile getiren Bahçeci, "Başkan alamaz ve otobüsler gelmez diye düşünüyorlardı. Onlarda da bir yumuşama oldu. Biz şuan protokol şartları oluşturuyoruz. Onlar da bitmek üzere. Bir haftaya kadar onları şartlarımızı sunacağız. Şartları kabul ederlerse arzumuz Kırşehir'in dolmuşçuları ile yapmak." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Bahçeci, BMC firması yetkililerinden sembolik olarak otobüslerin anahtarını teslim aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.