Kırşehir

Kırşehir Valisi Şentürk'e veda yemeği

13:32 30 Mart 2018
Kırşehir Valisi Şentürk'e veda yemeği

Emekliye ayrılan Kırşehir Valisi Necati Şentürk için veda yemeği düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen veda yemeğinde konuşan Vali Şentürk, devlette 41 yıl görev yaptığını, bunun 11 yılının valilik görevi olduğunu söyledi.

Türk ve Anadolu kültürünün mayalandığı yerin Kırşehir olduğunu belirten Vali Şentürk, bu kenti bilmeyenin Türkiye'nin tarihini anlayamacağını dile getirdi.

Görev yaptığı 41 yılda pişman olduğu hiç şeyin olmadığını vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:

"Ahilerin torunları Kırşehirliler tarafından sevilmek benim için şereftir, bütün Kırşehirli hemşerilerime minnettarım. Mesleğimi de Kırşehir’de bırakmak benim için önemli bir hadisedir. Kırşehir’de kendimden bir parça buldum, burada kendim gibi yaşadım. Burada halkla bütünleştik.Kırşehir’de Valilik yaptığım sürede Suriye’de zulüm gören mazlumlara yönelik başlattığımız yardım kampanyalarına vatandaşlarımız duyarsız kalmadı. Mağdurlara en fazla yardım gönderen illerin başında geldik. Bu Kırşehirlilerin ahiliğe yakışan cömertliğidir. Afrin’de kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimizin burnu bile kanamasın, savaşı kazansın diye Allah rızası için Kurban Bağışı Kampanyası başlattık ve bin 200 kurban kestik. Daha sonra kurban etlerini Afrin’deki Mehmetçiklerimize gönderdik. Hiçbir il bu kadar kurban yardımı yapmamıştır. Allah dilemeseydi ve Kırşehirliler bize güvenmeseydi bu kadar yardım toplayamazdık."

Şentürk, Kırşehir’de eğitim konusunda çok ilerlemeler kaydedildiğine işaret ederek, "En büyük yatırım insana yapılır, devletin bekasını ilgilendirir. Kırşehir’de eğitim kalitesini daha da yükseltmek için yoğun şekilde çalıştık. Bunda da başarılı olduk ve eğitimde zirvede kalmayı başardık." diye konuştu.

Programda, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Hasan Eraslan, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, iş adamı Süleyman Eraslan da birer konuşma yaptı.

Veda yemeğine, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol, il protokolü, daire müdürleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları il temsilcileri, iş insanları, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.