Kırşehir

Kırşehir Belediyesinden uyarı

14:16 11 Nisan 2018
Kırşehir Belediyesinden uyarı

Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kentin ana caddelerinde yapılan yer altı çöp sistemi çevresine araç parkı yapılmaması uyarısında bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Ankara, Lise, Terme ve Atatürk caddeleri ile bağlantılı bulvarlarda yapılan yer altı çöp sistemi çevrelerine araç parkı yapılmasının sıkıntıya neden olduğu belirtildi.

Cadde ve bulvarlarda vatandaşların çöp alanlarına araç park etmesinin temizlik ekiplerinin kontrollerinde sorunlar oluşturduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konteynerli sistemi en temiz ve sağlıklı sistemdir. Kötü koku ve görüntülerin çevreye yayılmasını ve çevreyi kirletmesini önlemektedir. Caddelerdeki ev ve iş yerleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ziyaret edilerek, çöplerin konteynere atılması, konteynerin çevrelerine araç park edilmemesi uyarısı yapılarak, bu konuda el ilanı dağıtıldı. Ev iş yerlerinden çıkan evsel atıkların da cadde üzerine bulunan en yakın kapalı sistem yer altı çöp konteynerlerine atılması konusunda hassas olunması istendi. Ev ve iş yerlerinde oluşan çöpler, sağlam çöp torbalarına konularak, caddelerde konteynerlerin içine atılmalı. Ayrıca konteynerlerin önüne park yapılmamalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.