Kırşehir

TÖMER'de yabancı dil sınıfı ve kütüphane açıldı

16:53 17 Nisan 2018
TÖMER'de yabancı dil sınıfı ve kütüphane açıldı

Ahi Evran Üniversitesi bünyesindeki Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) yabancı dil sınıfı ve kütüphane açıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırşehir Belediyesi işbirliği ile Cacabey Yerleşkesi içerisindeki TÖMER binasında planlanan yabancı dil sınıfı ve kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi.

TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, törende yaptığı konuşmada, TÖMER’de çok sayıda yabancı uyruklu öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, bu sayının artırılması için çok boyutlu çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Açılışı yapılan kütüphanenin de bu çalışmalar arasında yer aldığını vurgulayan Can, şöyle devam etti:

"TÖMER, üniversitemizin dünyaya açılan penceresi. Merkezin fiziki olanaklarının yeterli olması bu konuda önem arz etmektedir. Yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra sığınmacılar da burada Türkçe öğrenmektedir. Bir şehir için en büyük şans aynı hedef ve ideallere birlikte yürüyen yöneticilerinin olmasıdır. Bu anlamda şehrimiz ve üniversitemiz el ele birlikte gelişiyor, güzelleşiyor. Şehrimiz güzelleştikçe yabancı uyruklu öğrencilerin Kırşehir’i tercih etmeleri için sebepler artacak."

Konuşmanın ardından yapılan açılışa, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Iraklı öğrenci Nadıa Ibrahım Kamil, yaptığı yağlı boya tablolarını Bahçeci ve Karakaya'ya hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.