Kırşehir

Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğünden ortak deneme sınavı

16:20 09 Mayıs 2018
Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğünden ortak deneme sınavı

Kırşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere deneme sınavı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırşehir'in eğitimdeki başarısının devam etmesi ve Türkiye'ye de örnek olabilmesi için Kırşehir Belediyesinin fiziki donanım ve maddi kaynakları ile Mili Eğitim Müdürlüğünün mevcut insan kaynakları değerlendirilerek 8'inci sınıflar için deneme sınavı yapıldı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daha önce 5'inci sınıflar için yaptıkları ortak deneme sınavı işbirliğini, şimdi de 8'inci sınıflar için gerçekleştirdiklerini belirterek, sınavda yaklaşık 3 bin 100 öğrencinin yarıştığını aktardı.

Ülke genelinde yapılacak sınavlar öncesinde öğrencilere deneme sınavı yaparak onlara destek olduklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bu örnek projeyi 5 ve 8'inci sınıf öğrencilerine uygulamaktan mutluluk duyuyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak geleceğimize yatırım yapmaktan onur duyuyoruz. Sosyal belediyecilik alanında önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. Bugün eğitimde Kırşehir'in büyük mesafe kat ettiğini görüyorum ve bu başarıların sürdürülebilir olmasını diliyorum. Yeni neslin birikimli, idealist ve vizyon sahibi olması için belediye olarak elimizden gelecek her şeyi yapamaya hazırız. Geleceğimizi sizlerle birlikte inşaa edeceğiz. Bunun için de çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizden beklentimiz, vatanın, milletin bölünmez bütünlüğüne ve ortak değerlerimize sahip çıkmalarıdır. Pırıl pırıl öğrenciler yetiştirdikleri için bütün öğretmenlerimizin, bütün eğitim camiasının, velilerimizin emeğine sağlık, diyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.