Kırşehir

Kırşehir'de "Genç Bilaller ve Genç Ayşeler" konferansı

14:44 06 Temmuz 2018
Kırşehir'de "Genç Bilaller ve Genç Ayşeler" konferansı

Kırşehir Asımın Nesli Hareketi Derneği "Genç Bilaller ve Genç Ayşeler" konferansı düzenlendi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir restoranda düzenlenen konferansa, şair ve yazar Nuri Pakdil de katılarak bir konuşma yaptı.

"Hepinizi anti emperyalist, anti kapitalist, anti sosyalist, anti nazizst, en önemlisi de Türkiye özeline ait olmak üzere anti firavunist bilinçle selamlıyorum." diyen Pakdil, sloganın da "Ne mutlu Müslümanım diyene" olduğunu ifade etti.

Farklı konularda nasihatlerde bulunan Pakdil, konuşmasının sonunda "Genç Bilaller ve Genç Ayşeler" yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Asımın Nesli Hareketi Derneği Başkanı Mahmut Sami Doğancı, Kırşehir'de şair, yazar, Kudüs şairi, yedi güzel adamdan biri olan Nuri Pakdil ile tarihi buluşmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Bunun Kırşehir ve dernekleri adına çok önemli olduğunu vurgulayan Doğancı, şunları kaydetti:

"Biz de 'Servetim ve mirasım eylemdir.' diyen üstad Pakdil’in rotası ışığında kurulmuş ilmi ve edebi bir derneğiz. Üstadın dediği gibi, 'Ayaklarımıza bir Kudüs gücü gelerek yürüyoruz ve yürüyeceğiz.' Bu anlamda üstadı ağırlamak bizim için çok büyük bir onurdur. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa sürdürdüğümüz 'Geleceğin gençliği Asımın Nesli Modeli Projesi kapsamında Genç Bilaller ve Genç Ayşeler Konferansını gerçekleştirdik. Ardından aynı isimle düzenlenen yarışmada ödül kazanan genç arkadaşlarımıza üstadımız ödüllerini takdim etti. Yine büyük bir şair, düşünce ve eylem adamı Necip Evlice abimizin sohbeti iki saati aşkın süre büyük bir hayretle ve merakla takip edildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.