Kırşehir

Vicdansız öğretmen, engelli kardeşlerin maaşlarını 8 yıl boyunca kullanmış

13:15 29 Haziran 2021 14 Yorum Var
Vicdansız öğretmen, engelli kardeşlerin maaşlarını 8 yıl boyunca kullanmış

Kırşehir’de Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kalan iki kardeşin maaş kartlarını 8 yıl boyunca kullandığı iddiası ile bir öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay, Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam ve Bakım rehabilitasyon merkezinde meydana geldi. 2012 yılında merkeze kayıt yaptıran engelli 2 kardeşe çıkarılan maaş kartı, iddiaya göre, bakım merkezinde görevli olan öğretmen N.K. tarafından alındı. N.K.'nın 8 yıl boyunca engelli kardeşlerin maaş kartlarını kullandığı yapılan inceleme sonucu tespit edildi. 

İDARİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında “Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde Skandal” başlığı altında yayınlanan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’müzde 04.06.2021 tarihinde yapılan kurum içi değerlendirmeler sırasında, kurumda görevli bir personelin devletimizin koruması altında bulunan 2 engelli kardeşin gelirleriyle ilgili kendi lehine tasarrufta bulunduğu yönünde bulgulara rastlanılması üzerine aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, ek ders ücreti karşılığı çalışan görevli hakkında idari soruşturma başlatılarak Bakanlığımıza bildirilmiştir. Neticede, adı geçen personelin görevlendirmesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca 17.06.2021 tarihinde sonlandırılmış olup adli ve idari süreç devam etmektedir."

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • Vatandaş51 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiziyle geri alınsın, darmaduman olur...
    Cevapla
  • Vatandaş 01 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir öğretmen müdürünün yetkisi olmadan o parayı kullanamaz
    İlk beğenen sen ol
  • ALİ kolukman 2 yıl önce Şikayet Et
    bence o öğretmeni dar ağacında assinlar
    Cevapla
  • Vatandaş 01 2 yıl önce Şikayet Et
    Yargısız infaz hemen aşarsınız bir dinleyin bakalim koskoca kurum müdürü varken bir ekserli öğretmen o parayı harcayamaz müdürüm imzası olmadan asla
    İlk beğenen sen ol
  • bağlardan d b 2 yıl önce Şikayet Et
    işine son vermelidir hayin insanlar devlete hayinlik yapar işine son vermeli aldiği parani ana para ve fayizile devlete vermelidir resmen hirsizliktir bu yüz kizarlik suc tur
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür insanlar,hem vatana hemde millete zarar vermektedir.Bunlar hakkında etkin bir ceza sistemi olmalıdır.
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız vicdansız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.