Kocaeli

"Nitelikli Mesleki Eğitim ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme Projesi"

15:09 31 Ağustos 2015
"Nitelikli Mesleki Eğitim ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme Projesi"

Kocaeli Sanayi Odası, Marmara Bölgesi için mesleki eğitimde sürdürülebilir stratejiler geliştirilmesi yönünde yol gösterici çalışmaları ve bulguları kapsayan “Nitelikli Mesleki Eğitim ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme Projesi” raporunun açıklanacağı bildirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, haziran ayında başlayan ve 3 ay süren projenin amacının Kocaeli’nde nitelikli meslek elemanı yetiştirme, sürdürülebilir istihdamın sağlanması sorunları ve ihtiyaçların belirlenmesiyle araştırmalardan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının karar vericilerle çeşitli strateji önerileri geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Mesleki eğitim alan öğrencilerin ve velilerin mesleki kariyere yönelik tutumlarını belirlemeye yönelik toplam bin 132 adet anket yapıldığı anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meslek okullarının eğitimci ve yöneticileriyle mevcut durum değerlendirme odak grup çalışmaları yapıldı ve son olarak proje sonuçları sektör temsilcileri, kamu ve eğitim kurumları karar alıcıları ile paylaşıldı. Proje bitiminde ise, nitelikli meslek elemanı istihdamında mevcut durum ve ihtiyaç analizi, kısa, orta ve uzun vadeli meslek elemanı yetiştirme, alternatif stratejilerinin yer aldığı ve editörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili’nin yaptığı proje sonuç raporu hazırlanma aşamasında. Bölge için önemli bir konu olan mesleki eğitimde sürdürülebilir stratejiler geliştirilmesi yönünde yol gösterici çalışmaları ve bulguları kapsayan proje raporunun hazırlanmasına olanak sağlayan Kocaeli Sanayi Odası önümüzdeki günlerde raporu kamuoyuyla paylaşacak. "

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.