Kocaeli

Koza İpek Holding'de arama başlatılması

14:02 01 Eylül 2015 1 Yorum Var
Koza İpek Holding'de arama başlatılması

 İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramaya ilişkin, geç kalınmış ama doğru bir karar olarak gördüklerini belirtti.

Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün tek gayesinin dış güçlerin, "halkın seçtiği iktidarı ortadan kaldırın" emrini yerini getirmek olduğunu öne sürerek, "Mısır'da Mursi'yi devirdikleri gibi darbe silahını kullanamayan dış güçlerin silahları, Koza İpek grubu ve FTÖ gibi kökü dışarıda ihanet içinde olan örgütlerdir" ifadesini kullandı.

Örgütün, medya organları vasıtasıyla haksız bir algı operasyonu yaptığını belirten Akbaş, açıklamasından şunları kaydetti:

"Senelerden beri halkın özgür iradesi ile seçilen iktidara, dış güçlerden aldığı emirlerle 17 ve 25 Aralık'ta darbe yapamaya kalkan FETÖ'nün en büyük maddi destekçilerinden biri olan gruba yönelik operasyonu geç kalınmış ama doğru bir karar olarak görüyoruz. Elinde bulunduğu medya organları ile FETÖ'den aldığı emirler çerçevesinde sürekli haksız propagandayla yıpratmaya çalışan bu grubun, bu ülkeyi bölmeye kalkan terör örgütüne desteğinin de herkes farkındadır."

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına kaçtığı yönünde duyumlar aldıklarını, kendisinin son zamanlarda büyük miktarlarda paralar transferleri yaptığını iddia eden Akbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu grubun başkanı Akın İpek'e sesleniyoruz, 'Eğer haram lokma yemediyseniz, eğer hukuksuz bir şey yapmadıysanız neden yurtdışına kaçıyorsunuz. Gelin bu ülkenin adaletinin karşısına çıkın, eğer masumsanız kanıtlarıyla suçsuz olduğunuzu ortaya koyun, halk gözünde aklanın. Kaçmanız herkeste suçlu olduğunuz düşüncesini uyandırmaktadır.

Bu ülkeye ihanet eden, İsrail'in emri ile tırları durdurup, Amerika'nın emri ile 17-25 Aralık'ta darbe yapmaya kalkan FETÖ'ye karşı operasyonu destekliyor fakat yetersiz buluyoruz. Devlete çağrıda bulunuyoruz, Ergenekon'dan çok, İsrail aleyhine gösteri yaptı diye hiçbir suçu olmayan Müslümanları, AK Parti iktidarında senelerce mahkemelerde ve hapislerde süründüren bu dış güçlü ihanet şebekesinin başta yargı ayağı olmak üzere tüm uzantılarını etkisiz duruma getirin. Görevlerine son verin ki, bir daha uydurma suçlarla İsrail karşıtı oldukları için masum Müslüman halka zulmetmesinler."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Abdül 8 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık devletin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.