Kocaeli

Cinayet zanlıları, parmak izinden 12 yıl sonra yakalandı

16:39 03 Eylül 2015
Cinayet zanlıları, parmak izinden 12 yıl sonra yakalandı

Sürücü belgesi işlemleri için verdikleri parmak izlerinin ardından Kocaeli'de 12 yıl önce işlenen cinayetin şüphelileri olduğu tespit edilen 2 kişi, gözaltına alındı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 12 yıl önce işlenen cinayetin zanlıları, sürücü belgesi için parmak izi verince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un Kartal ilçesinde ikamet eden Mehmet İ. ve Ramazan T. sürücü belgesi almak için başvurdukları özel bir kurs tarafından kayıt öncesi parmak izlerinin alınması için emniyet müdürlüğüne yönlendirildi.

İki arkadaş, bunun üzerine emniyete giderek parmak izi verdi. Bir süre sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu kayıtlarındaki eşleştirme çalışmasında, Mehmet İ. ve Ramazan T'nin parmak izlerinin, 12 yıl önce Gebze'de işlenen bir cinayet sırasında olay yerinden alınan örneklerle eşleştiği görüldü.

Çalışma başlatan polis ekipleri, Pendik ve Tuzla'da belirledikleri 2 adrese baskın düzenleyerek zanlıları gözaltına aldı.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ayrıca, pasaport işlemleri sırasında parmak izi veren cinayetin diğer zanlısı E.K'nın da yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 2003 yılında, ikametine gelen zanlılarca gasbedilen travesti B.T. bıçaklanarak öldürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.