Kocaeli

Kocaeli'de sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

17:01 03 Eylül 2015
Kocaeli'de sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

İldeki 420 meslek odası ve sivil toplum kuruluşu, terör saldırılarını kınadı

Kocaeli'de 420 meslek odası ve sivil toplum kuruluşu, son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösterdi.

Kocaeli Baro Başkan Vekili Nuri Yılmaz, Ticaret Odası Meclis Salonu'nda bir araya gelen temsilciler adına yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki genel seçimlerin ardından, başka bir terör eylemi bahane edilerek olayların tırmandırıldığını söyledi.

Bazı kesimlerin ülkedeki barış ve huzur ortamını bozmaya çalıştığını belirten Yılmaz, terör ile demokrasinin bir arada olmayacağını ifade etti.

Milletin 7 Haziran'daki genel seçimlerde taleplerini demokrasi içinde ortaya koyduğunu, çözümü terörde değil demokraside aradığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ancak gelinen noktada ülkemiz, birden fazla terör örgütüyle mücadele eder hale getirilmiştir. Artan terör olayları ülkemizin iç ve dış politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Bununla birlikte emperyalist güçlerin, yüzyıllarca barış ve kardeşlik içinde yaşayan milletimizin sevgi bağlarını, etnik, dini, mezhepsel olaylarla ortadan kaldırmak istediğini, Orta Doğu'yu dizayn etmek için terör örgütlerini kullandığını da göstermektedir."

Türkiye'nin, vatandaşlık bağı bulunan herkesin devleti olduğunu dile getiren Yılmaz, terör yoluyla demokrasi ve özgürlük elde edilemeyeceğini kaydetti.

Yılmaz, "Herkesi birbirlerine sevgiyle yaklaşmaya, ötekileştirmemeye, birlik içinde hareket edip terörün amacı olan kin, nefret, ayrışma ve kaosa yol açacak tutum ve davranışlardan kaçınarak her zamankinden daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Terörle mücadelede şehit olan askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.