Kocaeli

Kocaeli Birlikspor, ligin ilk maçındaki oyundan memnun

15:42 07 Eylül 2015
Kocaeli Birlikspor, ligin ilk maçındaki oyundan memnun

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Kocaeli Birlikspor Başkanı Fahrettin Kandemir, sezonun ilk maçında sahalarında Gümüşhanespor'la 0-0 berabere kalmalarına ilişkin, "Sahada birtakım eksiklerimiz olsa da genel anlamda oyun anlayışı ve takımımızın durumundan memnunuz" dedi.

Kandemir, yaptığı açıklamada, ligin ilk maçlarının her zaman zor olduğunu belirterek, dün konuk ettikleri Gümüşhanespor karşısında iyi bir oyun sergilediklerini ama bunu skora yansıtamadıklarını söyledi.

Karşılaşma boyunca rakip kalede birçok gol pozisyonu bulduklarını ancak bu fırsatları değerlendiremediklerini dile getiren Kandemir, "İlk yarıda verilmeyen bir de net penaltımız bulunuyor. Sahada birtakım eksiklerimiz olsa da genel anlamda oyun anlayışı ve takımımızın durumundan memnunuz" diye konuştu.  

Kandemir, dün oynanan karşılaşmada takımdaki 7 futbolcunun ilk kez beraber sahaya çıktığına dikkat çekerek, "Uyum sorunu yaşamadılar ancak zamanla daha iyi olacakları kanısındayım. İlk haftaya beraberlikle başladık. Gümüşhanespor da iyi bir takım. Maçımıza gelen bizlere destek olan tüm taraflarımıza teşekkür ediyoruz. Bu sezon çok farklı bir sezon olacak. Önümüzdeki hafta Sivas deplasmanına gidiyoruz. Buradan puan ya da puanlarla dönerek önümüze bakacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

- "90 dakika mücadele eden bir takım gördük"

Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir ise sezonun ilk maçında 90 dakika boyunca mücadele eden bir takım izlediklerini anlatarak, özellikle rakip takımı gol pozisyonuna sokmama adına uyguladıkları taktiğin başarılı olduğunu kaydetti.

Maçta çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini fakat bunları değerlendiremediklerine işaret eden Taşdemir, "İlk maçımız olmasına rağmen, oyun olarak sahaya istediğimizi yansıttık, futbolcularımız verdiğimiz taktikleri sahada iyi uyguladı. Onur Okan'ın ceza sahası alanında düşürülmesinden dolayı verilmeyen bir de net penaltımız var. Hakem pozisyona uzak olduğu için penaltımızı vermedi. Hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Taşdemir, 40 derece sıcaklıkta futbol oynamanın zor olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Havanın sıcak olmasının futbolcularımızı olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz ancak futbolun içinde bu var. Aşırı sıcakta da aşırı soğukta da futbol sahada oynanıyor, bunun arkasına sığınmıyoruz. Sahaya gelen bize destek olan taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki maçı deplasmanda Sivas Belediyespor ile oynayacağız. Puanlar için Sivas'a gideceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.