Kocaeli

23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali

15:15 17 Eylül 2015
23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali

 Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Yeşil İhsaniye Elma Festivali, gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla başladı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bir meyve bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, İhsaniye'nin bünyesinde birçok güzelliği barındırdığını, özellikle sulu tarım ve meyveciliğin bölgenin önemli geçim kaynakları arasında yer aldığını söyledi.

İhsaniye'nin yetiştirdiği elma, margarin armudu ve sivri tepe çavuş üzümü ile ün kazandığını ifade eden Ellibeş, ilki 1975'te yapılan festivale, 1980 yılından sonra 15 yıl ara verildiğini dile getirdi.

Ellibeş, festivalin Ford Otosan sponsorluğunda gerçekleşeceğini belirterek, "Bu yıl İhsaniye'de elma rekoltesi yaklaşık 5 bin ton, armut 7 bin ton civarındadır. Üreticilerimiz meyvenin önemli bir kısmını İstanbul ve birçok farklı bölgeye gönderiyor. Bizim de amacımız üretimin artması için üreticilerimizi bu şekilde desteklemek. Festivalde yarın yaklaşık 2 ton elmayı hem ilçemizin tüm mahallerine hem de İzmit'te dağıtacağız" diye  konuştu.

Festival, 19 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.