Kocaeli

Terör saldırılarına tepkiler

15:46 20 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı illerinden otobüslerle Kocaeli'ye gelen yolcuları terminalde karşılayan grup, pişmaniye ve saray helvası ikram etti

Kocaeli'de, Dünya İslam Birliği Oluşumu üyeleri, terör saldırılarına tepki göstermek, dayanışma ve kardeşliğin pekişmesi amacıyla Doğu ve Güneydoğu illerinden otobüslerle gelen yolcuları karşılayıp, pişmaniye ve saray helvası ikramında bulundu.

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde toplanan grup, son günlerdeki terör saldırılarının ardından bazı illerde yaşanan otobüs taşlama olaylarına tepki gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerden gelip peronlarda otobüslerden inen yolcuları karşılayan grup, onlara pişmaniye ve saray helvası ikram etti.

Grup adına açıklama yapan Ahmet Kurt, terör olaylarını ve son zamanlarda doğuda otobüslerin taşlanmasını tepki göstermek için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de, ırkçılığın tetiklenmeye çalışılarak, kardeş kavgası çıkarılmak istendiği vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:

"Biz de bunun karşısında olduğumuzu vurgulamak için, Dünya İslam Birliği Oluşumu olarak, Doğu ve Güneydoğu'ya giden kardeşlerimize onları sevdiğimizi, kardeş olduğumuzu, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini, hiç kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığını, kimsenin kimseyi dışlayamayacağını vurgulamak adına otobüslerde pişmaniye dağıttık. Bayramlarını kutladık. Çok güzel karşıladılar, güleryüzle karşıladılar, teşekkür ettiler. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Bayram inşallah ülkemiz için için İslam dünyası için hayırlı geçer."

- Hepimiz kardeşiz, bu ülkeyi kimse ayıramaz"

Kocaeli'de çalışan ve Kurban Bayramı'nı ailesiyle birlikte geçirmek için memleketi Van Erciş'e giden Rıdvan Hakan ise Kürt-Türk herkesin kardeş olduğunu ifade ederek, "Hepimiz kardeşiz. Sonuçta Müslümanız. Bu ülkeyi kimse ayıramaz. Bazı ufak pürüzler var. Bunlar basit şeyler. Bizim önce kendimizi bilmemiz lazım. Eğer biz birlik olursak, her şey hallolur. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama arayı bozan bazı kişiler var. Otobüs taşlıyorlar. Terör bitsin barış olsun istiyoruz. Sadece ben değil herkes, bütün Türkiye barış istiyor" diye konuştu.

Van Çaldıranlı Zeki Karakoç da "Dinimiz bir, bayrağımız bir, devletimiz bir. Her şeyimiz bir ama sağda solda bir kaç tane çapulcu çıkıyor. Bu işi yapıyor. Biz bunu istemiyoruz, barış istiyoruz. Hepimiz Müslümanız. Pişmaniye ikram ettiler, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.