Kocaeli

KOÜ'de "12. Uluslararası Standartlaşma, Protipler ve Kalite" Konferansı

10:05 06 Ekim 2015
KOÜ'de "12. Uluslararası Standartlaşma, Protipler ve Kalite" Konferansı

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), 22-24 Ekim tarihlerinde "12. Uluslararası Standartlaşma, Protipler ve Kalite: Balkan Ülkeleri İşbirliği için Bir Yöntem" Konferansı düzenlenecek.

KOÜ'den yapılan açıklamada, insan etkinliklerinde standartlaşmanın, büyük önem taşıdığı yerel ve uluslararası düzeylerde kanıtlandığı belirtildi.

Balkan Koordinasyon Komitesi'nin (BCC) "Standartlaşma, Protipler ve Kalite: Balkan Ülkeleri İşbirliği İçin Bir Yöntem" başlığı kapsamında, her yıl farklı bir Balkan ülkesinde olmak üzere uluslararası konferanslar düzenlediği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu konferansların ana hedefi, bilim insanlarının standartlaşma konuları üzerine uluslararası bilgi ve deneyimden kaynaklanan bilgiler sunmaları yoluyla Balkan standartlarına ilişkin altyapının değerlendirilmesi, gözden geçirilmesi ve zenginleştirilmesidir. İçinde yaşadığımız bilgi ve küreselleşme çağı, yeni iş biçimleri, yeni düşünce biçimleri ve yeni toplum biçimleriyle nitelenmektedir. 12'incisi düzenlenen konferans, uluslararası içerik ve kalitede alanın tüm çeşitliliğine kucak açmakla birlikte, temelde 'Protipler – Antikiteden Geleceğe Mimarlıkta Modeller' temasına odaklanmaktadır. Serinin 12. konferansı, Balkanlar'ın akılcı ve kapsamlı bir biçimde yeni çağa girmesinde ek bir adım olacaktır. Bunun ötesinde, Balkan insanlarının uyum içinde işbirliği yaparak Avrupa'nın diğer ülkeleri için bir gelişme modeli oluşturacağı bilimsel ve sosyal bir ortam oluşacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.